[Bật Mí] Skincare là gì & Skincare Routine là gì #Cực #Chuẩn

A e diniÇfarë është kujdesi për lëkurën? Dhe sa i rëndësishëm është ai në procesin e kujdesit të lëkurës tuaj? Nëse e bëni siç duhet, lëkura juaj do të jetë më e shëndetshme, më e freskët dhe më e lëmuar. Pra, çfarë është Skincare? Lëreni Chaolua TV të përgjigjet “Çfarë është kujdesi për lëkurën” për ju në këtë artikull.

Si të kujdesemi siç duhet për lëkurën?
Si të kujdesemi siç duhet për lëkurën?

1. Çfarë është Skincare?

Skincare përkthehet nga anglishtja në “kujdes për lëkurën”, dhe kryesisht lëkurën e fytyrës. E thënë thjesht, Skincare është procesi i kujdesit për lëkurë të shëndetshme dhe të bukur me produkte të kujdesit të lëkurës.

Procesi i kujdesit për lëkurën duhet të kryhet në përputhje me sekuencën hap pas hapi për të dhënë efektin më të mirë të kujdesit të lëkurës, duke e bërë lëkurën të shëndetshme, pa njolla, akne ose pore të varura ose të zgjeruara.

Në varësi të llojit të lëkurës, qëllimi i kujdesit të lëkurës është i ndryshëm, procesi i kujdesit të lëkurës (ose rutina e kujdesit të lëkurës) në çdo person do të jetë gjithashtu i ndryshëm. Megjithatë, ky proces ende duhet të sigurojë efektin më të mirë të kujdesit të lëkurës për çdo person.

2. Cilat janë përfitimet e Skincare për lëkurën?

Nëse pyesni veten “A duhet të kujdesem për lëkurën?” atëherë përgjigja është KANE Ju lutem. Këtu janë disa përfitime që e bëjnë të pamundur injorimin e kujdesit të lëkurës:

 • Lëkura juaj bëhet më e re: Kujdesi i rregullt i lëkurës dhe procesi i duhur do të ndihmojnë në heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës dhe zëvendësimin e tyre me një lëkurë të re, më të re, më të shëndetshme. Nga atje, lëkura juaj do të bëhet më e freskët, më e lëmuar, më e ndritshme.
 • Lëkurë e bukur pa të meta: Mosha, zakonet e jetesës, mjedisi i jetesës…janë faktorë që ndikojnë drejtpërdrejt në lëkurën e çdo njeriu. Kur Kujdesi për lëkurën është standard dhe bëhet rregullisht, ai do të ndihmojë në ushqimin e lëkurës nga thellësia, lëkura është e shëndetshme dhe e bukur më e lëmuar se kurrë.
 • Parandaloni problemet e lëkurës: Shumë gra kujdesen për lëkurën e tyre vetëm kur shfaqen probleme. Ky është një zakon i gabuar, i cili u kushton grave shumë kohë, para dhe përpjekje. Prandaj, duhet të ndërtoni vetë një proces të duhur të kujdesit për lëkurën për t’u kujdesur më mirë për lëkurën tuaj dhe për të parandaluar kushtet e këqija të lëkurës.
 • Ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt: Një lëkurë e lëmuar e shëndetshme dhe e bukur do t’ju ndihmojë gjithmonë të ndiheni më të sigurt sa herë që qëndroni përballë dikujt.

3. Çfarë është rutina e kujdesit për lëkurën? Cili është procesi i kujdesit të lëkurës??

Rutina e kujdesit të lëkurës E thënë thjesht, kujdesi për lëkurën. Kur bëhet fjalë për këtë frazë, i referohet procesit të kujdesit të lëkurës që përdor produktet e bukurisë në rendin e duhur për të ndihmuar në mbajtjen e lëkurës të shëndetshme, të bukur, të bardhë dhe të lëmuar.

Duhet të dini rendin e hapave, të dini cilat hapa të ndërmerrni së pari, cilët hapa të ndërmerrni për të marrë rezultatet më të mira për kujdesin e lëkurës.

4. Si është i mirë për lëkurën procesi Skincare?

Pra, ju tashmë e dini se çfarë do të thotë Skincare më lart. Megjithatë, askush nuk e di Kur duhet të kujdesem për lëkurën? dhe si të zbatohet procesi për kujdesin më efektiv të lëkurës. Këtu janë 3 faza të rëndësishme që duhet të dini kur kujdeseni dhe ushqeni lëkurën tuaj:

Faza 1: Pastroni lëkurën

Ky është hapi i parë dhe më i rëndësishëm në rutinën e kujdesit për lëkurën. Nëse e kaloni këtë hap, kujdesi për lëkurën në hapat e ardhshëm nuk do të ketë shumë kuptim. Prandaj, sado i zënë të jeni, patjetër nuk duhet të anashkaloni pastrimin e lëkurës.

Cikli i pastrimit të lëkurës, i cili mund të përfshijë shumë hapa të ndryshëm të vegjël. Në varësi të gjendjes së lëkurës suaj, rendi i hapave mund të ndryshohet për të siguruar efektin më të mirë të pastrimit, të sigurt për lëkurën.

Në thelb, rendi i hapave në procesin e pastrimit të lëkurës është si më poshtë:

 • Hapi 1: Pastrimi
 • Hapi 2: Lajeni fytyrën me pastrues të fytyrës
 • Hapi 3: Eksfolimi (bëhet vetëm deri në 2-3 herë në javë)
 • Hapi 4: Toner

Me këtë procedurë, lëkura juaj do të largojë bakteret, papastërtitë, yndyrën dhe qelizat e vdekura të lëkurës. Prej andej, lëkura bëhet e ndritshme, e lëmuar, e shëndetshme dhe thith lëndët ushqyese në hapat e ardhshëm të kujdesit të lëkurës në mënyrë më efektive.

Çfarë është Skincare dhe sa i rëndësishëm është për lëkurën?
Çfarë është Skincare dhe sa i rëndësishëm është për lëkurën?

Faza 2: Kujdes intensiv i lëkurës

Kjo është faza tjetër, pasi të keni pastruar lëkurën. Faza e “kujdesit intensiv të lëkurës” zakonisht përbëhet nga 2 hapa bazë: përdorimi i serumit dhe hidratuesit, në të cilin:

 • Nëse keni lëkurë normale dhe nuk keni puçrra, thjesht përdorni një hidratues.
 • Nëse lëkura juaj po përjeton mungesë lagështie dhe është e shurdhër, është e nevojshme të kombinoni si një krem ​​hidratues ashtu edhe një serum hidratues.

Përveç kësaj, në varësi të gjendjes së lëkurës tuaj, ju mund të përdorni më shumë produkte bukurie për të përmirësuar lëkurën tuaj dhe për të ndihmuar në kujdesin më të thellë të lëkurës. Procesi mund të përfshijë hapat e mëposhtëm:

 • Hapi 1: Trajtimi i akneve (nëse ka)
 • Hapi 2: Trajtimi i njollave të errëta, melasma (nëse ka)
 • Hapi 3: Serum kundër plakjes
 • Hapi 4: Serum hidratues
 • Hapi 5: Krem për sytë
 • Hapi 6: Vaj ushqyes
 • Hapi 7: Locion

Faza 3: Krem dielli për lëkurën

Ky është një hap jashtëzakonisht i rëndësishëm që nuk mund ta anashkaloni nëse dëshironi të keni lëkurë të shëndetshme, rinore dhe të lëmuar. Nëse nuk e mbroni lëkurën tuaj nga rrezet e rrezikshme UV që gjenden në diell, qelizat e lëkurës do të shkatërrohen, rrudhohen, errësohen dhe do të rrisin rrezikun e sëmundjeve të lëkurës. Ajo gjithashtu ndikon në efektivitetin e hapave të mëparshëm të kujdesit për lëkurën.

Prandaj, duhet të aplikoni krem ​​kundër diellit 30 minuta përpara se të dilni jashtë për të mbrojtur në mënyrë efektive lëkurën tuaj kundër efekteve të këqija të rrezeve UV.

“Zoti i luftës” Ha Linh vlerëson efektivitetin e 6 llojeve të kremrave kundër diellit për lëkurën me akne:

5. Cilat janë parimet e rëndësishme të Kujdesit të Lëkurës?

Ju duhet të kuptoni disa parime kur kujdeseni për lëkurën në shtëpi për një kujdes më të mirë të lëkurës. Ju lutemi lexoni me kujdes dhe mbani parasysh shënimet e mëposhtme që Chaolua TV ka përmbledhur:

5.1. Identifikoni llojin tuaj të lëkurës

Përcaktimi i llojit të duhur të lëkurës dhe gjendjes së lëkurës do t’ju ndihmojë të keni një proces Skincare dhe të përdorni produkte të përshtatshme dhe efektive për kujdesin e lëkurës. Sipas hulumtimeve nga studiuesit, ekzistojnë 4 lloje kryesore të lëkurës si më poshtë:

 • Lëkurë normale:
  • Ata që kanë lëkurë që nuk kanë shpesh akne.
  • Zona T në fytyrë nuk është shumë e thatë ose shumë e yndyrshme.
  • Lëkura gjithashtu nuk zhvishet.
 • Lëkurë të thatë:
  • Ky është lloji i lëkurës që prodhon më pak yndyrë se lëkura normale dhe gjithashtu duket më pak e mprehtë.
  • Lëkura ndihet e shtrënguar, e ashpër, e irrituar dhe e prirur për t’u rrëshqitur.
 • Lekure e yndyrshme:
  • Ky lloj lëkure ka më shumë sekretim sebum se lëkura normale. Kjo bën që sebumi të bllokohet dhe poret të zmadhohen.
  • Ky lloj lëkure shpesh plaket më ngadalë, sepse ka gjithmonë një shtresë sebum që hidraton sipërfaqen e lëkurës.
 • Lëkurë e kombinuar:
  • Është një kombinim i llojeve të ndryshme të lëkurës. Për shembull, zona T është me vaj, por zonat e tjera janë të ngushta dhe të thata.

Përveç 4 llojeve të zakonshme të lëkurës së mësipërme, ekziston edhe një lloj lëkure që është lëkurë e ndjeshme. Ky është lloji i lëkurës që irritohet lehtësisht nga faktorë të jashtëm mjedisor si tymi, dielli etj. Prandaj, duhet të zgjidhni produktet e duhura të kujdesit të lëkurës dhe të ndiqni procesin e saktë për të marrë efektin më të mirë. , më të sigurtin.

5.2. Kryeni kujdesin e lëkurës në rendin e duhur për kujdes më efektiv

Prandaj, ju duhet të bëni kujdesin e lëkurës sipas rregullit të Së pari i lëngshëm, më vonë i ngurtë.

 • Së pari lëngshme: Fillimisht duhet të aplikohen produktet me teksturë të lëngshme dhe të lehtë.
 • E veçanta më vonë: Produktet me teksturë të trashë kremi do të aplikohen më vonë.

Nëse së pari aplikoni produkte kremi, pastaj në formën e lëngshme, do të jetë e vështirë për lëkurën të thithë të gjithë lëndët ushqyese në produktet e kujdesit të lëkurës të aplikuara më vonë.

Rutina më standarde e kujdesit të lëkurës
Procesi më standard i kujdesit të lëkurës

5.3. Koha e pushimit midis produkteve të kujdesit të lëkurës

Pra, ju tashmë e dini se çfarë është Skincare, por që produktet e kujdesit të lëkurës të funksionojnë në mënyrën më të mirë të tyre, duhet të ketë një pushim midis hapave që lëndët ushqyese të thahen dhe të depërtojnë më mirë në lëkurë.

Megjithatë rreth Koha midis hapave të kujdesit për lëkurën përsëri ndryshe. Ka produkte që u duhen vetëm disa sekonda për t’u tharë si toner. Ndërkohë, produkteve si Serumet duhen disa minuta për t’u tharë.

Sipas dermatologëve, është mirë të prisni rreth 1 minutë çdo herë që aplikoni produkte për kujdesin e lëkurës. Kjo do të ndihmojë lëkurën të përthithë më mirë lëndët ushqyese dhe efekti i bukurisë do të jetë më i qartë dhe më efektiv.

5.4. Përdorni vetëm produkte që janë të përshtatshme dhe efektive për lëkurën tuaj

Aktualisht janë të shumtë personat që e kanë zakon “të ndjekin trendin”. Kjo do të thotë, kur ata përdorin një produkt të caktuar Skincare, por dëgjojnë dikë që thotë se njëra ose tjetra është më e mirë, ata e blejnë atë dhe e përdorin atë.

Mbani mend, ky produkt mund të jetë i mirë për njerëzit e tjerë, por jo domosdoshmërisht i mirë për lëkurën tuaj. Kjo nuk është vetëm e kotë, por edhe e keqe për lëkurën tuaj.

Prandaj, është e rëndësishme për ju të përcaktoni se çfarë ju nevojitet? Dhe si është gjendja e lëkurës tuaj?

5.5. Cilat janë shënimet e rëndësishme kur kujdeseni për lëkurën?

dua Hapat bazë të kujdesit të lëkurës Për të marrë rezultatet më të mira, duhet të keni parasysh disa gjëra:

 • Toner duhet të përdoret para përdorimit të produkteve të kujdesit të lëkurës, për të rritur efektivitetin e produkteve të kujdesit të lëkurës.
 • Në rast se jeni duke përdorur tashmë vitamina, mos përdorni AHA / BHA / Retinol dhe anasjelltas.
 • Ndiqni rendin e duhur të hapave të kujdesit të lëkurës.
 • Sigurohuni që të përdorni krem ​​kundër diellit dhe hidratues nëse kujdeseni për lëkurën tuaj.
 • Sigurohuni që të pastroni lëkurën tuaj përpara se të përdorni produkte të tjera për kujdesin e lëkurës.
 • Mos e përdorni maskën për një kohë të gjatë në lëkurë.
 • Për personat me lëkurë me akne, është e nevojshme të kombinoni kujdesin e lëkurës me dietën dhe aktivitetet e përditshme.
 • Mos e lani fytyrën më shumë se dy herë në ditë.
 • Në rast se lëkura juaj është e ndjeshme, është e nevojshme të kufizoni përdorimin e scrub-eve eksfoliuese me rruaza.
 • Mos përdorni më shumë se një maskë natyrale në të njëjtën kohë.

6. Gabimet e zakonshme kur kujdesi për lëkurën e bën lëkurën të keqe

Ka shumë prej jush që thonë se i keni kryer plotësisht dhe seriozisht të gjitha hapat e Skincare nga A në Z, por lëkura nuk është e bukur, aq më keq. Pra, çfarë e shkakton këtë situatë? Sipas përvojës së ekspertit të bukurisë Chaolua TV, Nguyen Ngoc Duy, ekzistojnë arsyet kryesore të mëposhtme:

 • Rri deri vonë, fle vonëKoha e natës është koha kur lëkura duhet të pushojë dhe të fillojë procesin e rigjenerimit dhe rigjenerimit të lëkurës. Fakti që flini vonë do të prishë aktivitetet metabolike dhe rikuperuese brenda trupit.
 • MOS pini ujë të mjaftueshëm: Uji përbën 50-70% të peshës totale trupore. Prandaj, nëse nuk pini mjaftueshëm ujë, lëkura juaj do të degradohet rëndë, pa jetë, rrudhat do të duken shumë të shëmtuara.
 • Dieta jo e duhur: Nëse e keni zakon të pini pije joalkoolike, alkool, të hani shumë ushqime të ëmbla, pikante, të nxehta… atëherë mos u habitni nëse lëkura juaj është me kujdes Skincare por gjithsesi e keqe. Ndërtoni vetes një dietë shkencore, hani shumë fruta, perime… si dhe qëndroni larg ushqimeve të yndyrshme, të nxehta, pikante, alkoolit…
 • Kujdesi i lëkurës me doza të tepërta: Produktet e kujdesit të lëkurës janë efektive vetëm kur përdoren në dozën e duhur. Nëse e përdorni shumë, lëkura mund të irritohet, poret e bllokuara shkaktojnë puçrra…

Këtu janë disa informacione rreth Chaolua TV ju ndihmon të përgjigjeni se çfarë është Skincare? Si është procesi i kujdesit për lëkurën më të mirë? Shpresojmë se përmbajtja e artikullit do t’ju ndihmojë të keni më shumë përvoja për t’u kujdesur që lëkura juaj të jetë e shëndetshme, e bukur, rozë dhe e lëmuar.

Sipas Nguyen Ngoc DuyCảm ơn bạn đã đọc bài viết [Bật Mí] Skincare là gì & Skincare Routine là gì #Cực #Chuẩn . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Coenzyme Q10 - Liệu pháp chăm dưỡng chuyên sâu của phụ nữ Nhật

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *